Asiakkaan Kysymys: Sisältääkö ALLEGRO Mikromuovia?

Allegro ei sisällä mikromuoveja
ALLEGRO tuotteet eivät sisällä mikromuovia eivätkä polymeerejä.
 
Mikromuovi ja sen käyttö on puhuttanut viime aikoina ihmisiä etenkin sen jälkeen, kun mediassa uutisoitiin Ruotsin päätöksestä kieltää mikromuovin käyttö mm. suihkusaippuassa, shampoossa ja hammastahnassa. Vastaavanlaisia päätöksiä on tehty myös Briteissä, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Uudessa-Seelannissa, Irlannissa ja Taiwanissa. Suomessa mikromuovien käytöstä luopuminen on vapaaehtoista.
 

 Mikromuovi on käytössä monissa kosmetiikka- ja pesutuotteissa hankaavana ja puhdistavana ainesosana. Nämä pienet, alle 5mm kokoiset muovipartikkelit pääsevät helposti ohi jätevedenpuhdistamoiden seulonnan ja päätyvät vesistöihin.
 
Luonnossa eläimet saattavat luulla mikromuovia ravinnokseen. Muovin syönti taas puolestaan aiheuttaa elämille vakavia haittoja. Koska mikromuovi kulkee ravintoketjussa helposti ylöspäin, saattaa sitä ilmestyä myös ihmisten lautasille.
 
Pieniä mikromuovikiteitä on löydetty myös merisuolasta mm. Yhdysvalloissa, Kiinassa, Espanjassa ja Ranskassa. Amerikassa ostettujen merisuolapakkausten määrästä laskettuna, keskiverto amerikkalainen saattaa syödä tietämättään jopa 660 muovipartikkelia vuodessa.
 
Suurimman määrän maailman muovisaasteesta aiheuttavat kierrättämättömät muovipullot. Suomi on panttijärjestelmänsä avulla maailman kärkimaita muovipullojen kierrätyksessä.
 
Panttipullojen palautuksen lisäksi myös muut kotitalouden muovipakkaukset kannattaa kierrättää. Vinkkejä muovin kierrättämiseen löydät blogitekstistämme Muovin Kierrätys – Miksi Kierrättää?