Huuhteluaineen Käyttö Pyykinpesussa

Huuhteluaineen Käyttö Pyykinpesussa
Pyykinpesuaineen tehtävä on pestä pyykistäsi puhdasta ja tahratonta. Huuhteluaine puolestaan pitää huolen, että pyykkisi pysyy pehmeämpänä pidempään ja on varmasti raikasta. Lisäksi etenkin talvella huuhteluaine poistaa pyykistä sähköisyyttä. Tämä helpottaa pyykinpesua, sillä sähköiset vaatteet puolestaan vetävät likaa itseensä.

Huuhteluainetta voidaan tietyssä mielessä verrata hiustenhoitoaineeseen. Molempien tehtävä on raikastaa ja suojella. Huuhteluaine auttaa vaatteitasi pitämään alkuperäisen joustavuutensa, sekä näyttämään ja tuntumaan uusilta pidempään.

Mihin huuhteluainetta kannattaa käyttää?

Huuhteluainetta kannattaa käyttää erityisesti polyesteriä, polyamidia sekä akryyliä sisältävien tekstiilien kanssa, juuri sähköisyyttä vähentämään.

Huuhteluaineen käyttöä suositellaan myös erityisen herkkien materiaalien, kuten villan, pesussa. Tämä johtuu siitä, että pesukoneessa huuhteluaine vähentää tekstiiliin kohdistuvaa kitkaa, ja näin ollen vaate kuluu vähemmän.

Erittäin herkkien vaatteiden, kuten rintaliivien, uimapukujen ja tuulipukujen kanssa huuhteluainetta ei kannatta käyttää. Sama pätee myös elastaanien kuten lycra ja dorlasta sekä teknisten materiaalien kuten dry/dri-fit ja gore-tex pesussa, sillä ne saattavat menettää ominaisuuksiaan huuhteluainetta käytettäessä.

Huuhteluaine ei sovellu myöskään käytettäväksi vauvojen kestovaippojen, silkkivaatteiden sekä untuvavaatteiden, -täkkien ja -tyynyjen kanssa.

Huuhteluaineen käytön vähentäminen

Huuhteluaineen käyttö ei ole pakollista. Voit esimerkiksi käyttää huuhteluainetta vain joka toisella tai kolmannella pesukerralla. Vaatteiden pehmeyttä voit puolestaan edistää ilmanhuuhteluainetta esimerkiksi silittämällä, mankeloimalla tai kuivaamalla vaatteet kuivausrummussa.

Huuhteluaineen annostelu

Huuhteluainetta annostellessa tulee aina noudattaa purkin kyljessä olevaa ohjeistusta. Liika huuhteluaine pyykissä saattaa tehdä tekstiileistä liiankin pehmeitä ja pyyhkeistä imukyvyttömiä.