Pyykinpesukoneen puhdistus

Pyykinpesukoneen puhdistus on vaivatonta Allegro Koneenpuhdistajan avulla.

Zeoliitti- ja kalkkisaostumat ovat yleinen ongelma pesukoneissa. Moni ihmettelee miksi pesukone haisee tunkkaiselta ja vastapestyt vaatteet ummehtuneilta. Ongelma on tuttu, pyykinpesukoneen puhdistus poistaa hajut, mutta hajun aiheuttaja zeoliitti on monelle mysteeri.

Pyykinpesukoneen puhdistus auttaa pesukonettasi säilymään ehjänä pidempään.

Miksi pesukone haisee?

Yleisin syy pesukoneen tunkkaiseen hajuun on pyykinpesuaineiden sisältämä zeoliitti ja vedestä jäävä kalkkisakka sekä pesuaineesta ja pyykistä jäävä moska. Tämä massa kertyy pesukoneen vastukseen, altaan seiniin ja rummun ulkopintaan. Niitä käyttäjä ei näe. Hajun aiheuttaa tässä moskassa muhivat bakteerit, jotka aiheuttavat homeenhajua pyykinpesukoneeseen. Hajun saa pois vain huolellisella pyykinpesukoneen puhdistuksella. Zeoliitti on terävä mineraali, jota käytetään useissa pyykinpesuaineissa vedenpehmentimenä. Tämä aine ei liukene veteen vaan takertuu vaatteisiin, pesukoneen kanaviin, lämmitysvastuksiin sekä pesukoneen rummun seinämiin. Zeoliitti kuorruttaa lämpövastuksen ja tukkii venttiilit. Tulipalon riski kasvaa.

Viimeistään silloin kun ummehtuneen hajun havaitsee vaatteissa, on suoritettava pyykinpesukoneen puhdistus Allegron pyykinpesukoneen puhdistuaineella.

Allegron käyttäjien pesukone ei haise!

Vaikka on suoritettu huolellinen pyykinpesukoneen puhdistus, se ei vielä riitä. On vaihdettava pyykinpesuaine zeoliitivapaaseen pyykinpesuaineeseen, Allegroon.

Ennen Allegro pyykinpesuaineen käyttöä, pyykinpesukoneen puhdistus suoritetaan pyykinpesuaineen mukana tulevalla Allegro koneenpuhdistusaineella. Pesukoneesta pestään ohjeiden mukaisesti zeoliitti- ja kalkkisakkautumat, tunkkainen tuoksu ja homeenhaju pois. Pesukone pysyy puhtaana ja hajuttomana niin kauan kun koneessa käytetään vain Allegro pyykinpesuaineita. Vanha pesukone puhdistetaan Allegro pesukoneen puhdistuaineella aina ennen Allegro pyykinpesuaineen käyttöön ottoa, ettei koneessa ennestään oleva lika tartu Allegrolla pestävään pyykkiin. Olemme myös havainneet, että vanhaa sakkaa saattaa irrota, ellei ole suoritettu huolellista pesukoneen puhdistusta.

Pyykinpesukoneen puhdistus ehkäisee pyykkikoneen hajun muodostumista.

Nykyisissä ns. vettä säästävissä koneissa vaatteista irtoavaa likaa voi kertyä altaan pohjalla olevaan koloon, jossa lämpövastus on, tällöin pesukone alkaa haista. Silloin irrotetaan sähköjohto, löysätään vastuksen keskellä oleva mutteri, vedetään vastus pois, kaavitaan moska ulos, huuhdellaan kolo vesiletkulla, vastus paikalleen ja kiristetään mutteri. Muuten moska voi peittää vastuksen niin, että se palaa rikki. Tällöin suositellaan pyykinpesukoneen puhdistustyön teettämistä ammattimiehellä, sillä Allegron peuskoneen puhdistusaineella ei kotikonstein päästä poistamaan kaikkea syvennyksessä olevaa moskaa.

Pyykinpesukoneen puhdistus vähentää koneen tulipaloriskiä

Pyykinpesukone on eniten tulipaloja aiheuttava kodinkone. Pesuaineiden aiheuttamat saostumat tukkivat altaan pohjasta herkkään mikrokytkimeen lähtevän pienen letkun jolloin kone "luulee" että siellä on vettä, vastukset kuumenevat ja pyykki syttyy palamaan.

Kun pyykinpesukoneen puhdistus on suoritettu Allegro koneenpuhdistajalla ohjeiden mukaisesti ja olet käyttänyt yhden 8 kg pakkauksen Allegro pyykinpesuainetta, pesukoneessasi ei ole mitään sakkaa eikä tällaista tulipalovaaraa!

Tilaa koneenpuhdistaja tästä »

Pyykinpesukoneen puhdistus Allegro Koneenpuhdistajalla

Jokaisessa 8kg ja 20 kg Allegro pyykinpesuainepakkauksessa on mukana 100g Allegro koneenpuhdistajaa pyykinpesukoneen puhdistusta varten. Koneenpuhdistajaa voi käyttää myös astianpesukoneen, kahvinkeittimen, teenkeittimen, vedenkeittimen ja termoskannun puhdistamiseen.

Pyykinpesukoneen puhdistus Allegro-koneenpuhdistajalla.

Pyykinpesukoneen puhdistus onnistuu helposti näillä ohjeilla:

  • Aloita pyykinpesukoneen puhdistus tyhjentämällä Allegron puhdistusainepussi pesurumpuun.
  • Valitse korkein pesulämpötila ja pitkä ohjelma, jossa ei ole esipesua ja pese tyhjä kone.
  • Laita rumpuun 0,3 desilitraa Allegro pesuainetta ja pese tyhjä kone uudelleen maksimilämmöllä, ilman esipesua. Puhdista nukkasihti.

HUOM! Veden kovuudesta ja saostuman paljoudesta johtuen koneeseen voi muodostua suuret määrät vaahtoa. Keskeytä tällöin pesuohjelma ja jatka pesua parin tunnin kuluttua.

Laita pesujauhe aina koneen rumpuun, joko ennen pyykkiä, tai pesupalloon tms. Ei lokerikkoon, koska useimmat koneet ottavat huuhteluveden samoja kanavia pitkin ja sinne jäänyttä pesuainetta tulee huuhteluveteen. Valitse ohjelma, missä ei ole esipesua, ettei rumpuun laitettu pesujauhe huuhtoudu ennen varsinaista pesua.

Niin kauan kuin käytät Allegro pesuainetta, joka on monien mielestä se paras pyykinpesuaine, konetta ei tarvitse välttämättä pestä uudelleen, vaan se pysyy puhtaana ja hajuttomana. Suosittelemme kuitenkin, että pyykinpesukoneen puhdistus tehdään säännöllisesti, jos käytössänne on ns. vettä säästävä pesukonemalli, joka huuhtelee huonosti pyykistä irtoavan lian.

Käytettyäsi yhden pakkauksen Allegro pesuainetta kone on - paitsi hajuton - sisältä aivan puhdas eikä sakkautumien aiheuttamaa tulipalon riskiä enää ole.

Tilaa pyykinpesukoneen puhdistusaine tästä »